Location: Leeuwarden, Netherlands    Facebook:    English:

Huisvesting

Wij maken gebruik van zowel binnen als buiten huisvesting. De dames zijn binnen en de heren buiten. Beiden hebben zowel binnen als buiten speelmogelijkheid.
Alle fretten zijn bij ons individueel gehuisvest en de volwassen fretten spelen apart. Een kort samenspel zou kunnen voorkomen indien er een juiste match is.

Binnenkooien

De dames hebben een twee verdieping Ferret Nation tot hun beschikking, al dat niet op een extra onderkast met slaaplade. Iedere fret krijgt ook individuele losloop tijd en aandacht. Gemiddeld zijn de fretten 6-8 uur los. Binnen zijn de dames zo veel mogelijk door het huis verspreid en op rustige plekken zonder te veel aan kunstlicht bloot te staan; boven staan ze ook in onverwarmde ruimte. Hiermee proberen we te gemoed te komen aan de behoefte van een eigen territorium van de volwassen dieren.

De FN kooien zijn voorzien van diverse slaapplaatsen, waarin ze zichzelf ook echt kunnen terugtrekken en verstoppen. Ook zijn de kooien afgedekt met een hoes om het zo gerieflijk mogelijk te maken. Er is minstens een houten hokje aanwezig. De een gebruikt het als slaaphok, de ander als prooihok.

Met de tijd komen alle FN kooien op een onderkast te staan. Deze kast heeft dan een opberglade voor eigen beddengoed en tevens een slaaplade voor de fret, welke bereikbaar is via een doorkruip gat. Een zo natuurlijk mogelijke nabootsing van een ondergronds hol. Onze ervaring is dat het binnen de kortste keren hun favoriete slaapplaats is. In de zomer redelijk makkelijk koel te houden, in de winter heerlijk warm.

Deze onderkasten zijn gemaakt van eerste klas materialen en geheel afgewerkt met epoxylak in diverse lagen, waardoor dit een zeer hygiënische ruimte wordt.

Buitenkooien

De buitenkooien hebben we zelf gemaakt met eerste klas bouw materialen; deze hebben 3 verdiepingen, zijn dubbelwandig en geïsoleerd. Uiteraard met prooihok en tevens met een gesloten onder verdieping, bereikbaar via een doorkruip gat. Deze kooien zijn degelijk en veilig genoeg om bronstige (hybride) mannen binnen te houden.

De kooien staan in een frettentuin, geheel afgesloten. De fretten kunnen hier naar hartenlust vrij in buiten spelen; overdag en 's nachts.

De frettentuin bevat een ondiepe vijver met waterval, een plantenbak, een zandbak, diverse buizen, stenen iglo, grasmat met buizen, houtstronken, slaap/prooihok en divers ander speelgoed wat regelmatig afgewisseld wordt. Ook wordt er natuurlijke seizoensverrijking aangeboden, zoals sneeuw, gedroogde bladeren, potten met bloeiende plantjes, riviersteentjes.

Onder toezicht kunnen de fretten ook gebruik maken van de rest van onze tuin. Deze is fretveilig, maar niet geheel afgesloten.