Location: Leeuwarden, Netherlands    Facebook:    English:

Algemeen

In de jarenlange ervaring met fretten als huisdier heb ik mij verdiept in voeding, gedrag, gezondheid en huisvesting van deze bijzondere diertjes. Ik heb mij voornamelijk bezig gehouden met voorlichting, wat onder andere resulteerde in het mede oprichten van de informatieve website www.frettenvraagbaak.nl. Sinds enkele jaren heb ik mij ook verdiept in verschillende foklijnen, type fretten en heb (internationale) kennis omtrent fokken opgedaan. Genoeg kennis en ervaring opgedaan om zelf te gaan fokken.

Ik wil mij voornamelijk bezig houden met het verantwoord fokken van enkele nestjes met uitsluitend standaard afstammingen en het liefst niet in ons land voorkomende lijnen. Ik leg de nadruk op een gezonde achtergrond, zonder in- en strakke lijnteelt. Er wordt geselecteerd op vriendelijk karakter en harmonieuze middelgrote bouw.

Onze fretten krijgen hoofdzakelijk prooidieren te eten. De pups zullen daarnaast ook met een goede kwaliteit brok kennis maken.

Er wordt gestart met twee basislijnen

Te weten:

  • een 100% fret albino/sandy korthaar. Geschikt als huisdier en met mensgericht karakter.
  • een (donkere)wildklkeur korthaar met percentage hybride (x bunzing) Er wordt begonnen met een hoog percentage wild bloed, naarmate het vorderen van de generaties zal dit percentage verminderen. Er wordt streng geselecteerd op karakter van de ouderdieren. Voor deze opbouw is heel bewust gekozen ter verbreding van de genenpoel en de inbreng van een sterke, krachtige en gezonde bloedlijn. Van deze lijn zal er niets ter fok beschikbaar komen en alleen voor zeer selectieve eigenaren, die met deze hele speciale dieren weten om te gaan en aan hun eisen kunnen voldoen. De hybriden vragen specifieke voorwaarden, waar absoluut aan voldaan moet worden. In een persoonlijk gesprek zal er uitleg gegeven worden en een huisbezoek kan tot de voorwaarden behoren.

Al onze fretten staan onder toezicht en controle van gespecialiseerde frettendierenarts Hanneke Roest, van De Frettenkliniek. Zij krijgen daar minimaal een keer per jaar een totale check-up en hun vaccinatie tegen hondenziekte en zo nodig rabiës. De fretten worden behandeld met Stronghold en/of Advocate tegen oormijt en longworm door het eten van slakken.   Bovendien zijn de dieren voor de fok goedgekeurd door de Vereniging Frettenfokkers Nederland.

Kortom: bijzondere fretten voor selectieve eigenaren